Het intersectorale HR-werkgeversnetwerk voor
Ondernemers, Onderwijs en Overheid in de regio Stedendriehoek.
E-mail adres  
Wachtwoord (?)
Of login met ...  
Deelnemen? Zoek je werk?
Home|Over WerkendStedendriehoek|Dienstverlening|Voordeel voor werkgever|BaanBieding|Kosten|Contact
Vacatures & Stages   Re-integratie   Flexpool   HR Kennisnetwerk
 
 
WerkendStedendriehoek
Agenda
Nieuws
Deelnemers & providers
Deelnemers
Providers
Publicaties
Columns
Nieuwsbrieven
Forum
HR kennisnetwerk
Vacature Ondersteuning
Bijeenkomsten
Stapelbanen

Column

Datum plaatsing

21 Maart 2013

Deelnemer

Er zijn nog steeds bedrijven in Nederland die het wel begrijpen!

Moedeloos en soms heel treurig wordt je van alle negatieve berichten in de media. Nu wil ik niet de volledige schuld bij de media leggen, maar een beetje anders omgaan met het brengen van nieuws kan ook wel.

De feitelijke schuld van de negatieve berichten ligt veelal bij de bedrijven zelf. Neem nu de grote kapitaalkrachtige bedrijven zoals bijvoorbeeld de Rabobank. Formeel nog steeds mijn bank, emotioneel niet meer.

Wat gaat er dan mis zult u zich afvragen. Krijg je dan als ondernemer geen krediet of maken ze het je op een andere wijze moeilijk. In het geheel niet. Ik heb zakelijk gezien een uitstekende relatie met mijn lokale Rabobank. Natuurlijk zijn ook voor mij de regels wat strakker aangehaald. Voornamelijk op het gebied van meer en sneller de bank voorzien van informatie. Maar nee, zakelijk gezien zit hier het probleem niet.

Ik behoor ook niet tot de groep mensen die vindt dat de banken (met of zonder hulp van de overheid) alle schuld hebben aan de crisis (PS. wij zijn inmiddels gestopt met de crisis).

Nee, ook hier gaat het niet om. Het gaat er om dat mijn bank besluit 3000 mensen te laten gaan. Hoe kan een coöperatieve bank, die jarenlang mooie winstcijfers laat zien, zich niet langer druk maken om werkgelegenheid. Zeer onhandig! Innovatie staat of moet ik nu zeggen stond altijd in de top 3 van speerpunten bij de Rabo. Het zijn toch de mensen die zorgen voor innovatie. En dat is al helemaal in deze tijd hard nodig. Daarnaast is het enige dat ons sowieso vooruit helpt, werkgelegenheid voor iedereen.

Ook wanneer ik dit vanuit de kostenkant te bekijken, begrijp ik het niet echt. Outplacementtrajecten zijn zeker niet goedkoop. Ook gaan banken steeds meer bankbelasting betalen. Mijn inziens onder andere om de kosten van de steeds hoger oplopende werkloosheid op te vangen. Dus, nog hogere werkloosheid leidt tot nog hogere bankbelasting!

Maar goed, niet te lang bij stil staan, denk ik dan. Zoals gezegd: wij zijn gestopt met de crisis.

Frappant is wel dat toen ik dit intern wat harder en wat vaker had gezegd, wij ook weer een voorzichtige groei in onze omzet en winst zagen. Kortom, dit wordt een mooi jaar en wij gaan ook weer mensen aannemen.

Maar gelukkig sta ik hierin niet alleen.

De Mac, die begrijpt het pas echt. In Apeldoorn Noord, aan de Ankelaarseweg op de hoek bij de Oost Veluweweg staat een groot bord, waarop duidelijk wordt dat de Mac niet alleen de Apeldoorners voorziet van Big Macs, maar ook zorgt voor werkgelegenheid.

Zo hoort het!

Bij deze een oproep aan alle inwoners om 1: meer te gaan eten bij de Mac en 2: meer geld uit te geven bij bedrijven die investeren in werkgelegenheid in de regio Stedendriehoek.

 

Richard Bosman
WerkendStedendriehoek

<< Terug
 
 
Alle deelnemers
 
 
Copyright|Disclaimer|Privacy statement